Hasznos tanácsok villanyszereléshez

By admin On május 23rd, 2011

Ki ne cserélt volna lakásában egy izzót, ha az már meghibásodott, de ugyanúgy üzembe helyezünk segítség nélkül egy asztali lámpát is. A lakókörnyezetünkben végzett kisebb villanyszerelés munkák hosszan sorolhatók, ezekhez nem hívunk villanyszerelő szakembert, elvégezzük mi magunk. Ide tartozik esetenként a világítás szerelése, karbantartása is. Tekintettel arra, hogy e munkafolyamat életveszélyes is lehet, célszerű néhány szabály betartására odafigyelni. Nagyobb munka elvégzéséhez pedig érdemes villanyszerelő szakemberhez fordulni segítségért. – Elsődleges feltétel, hogy rendelkezzünk villanyszerelési alapismeretekkel.

- Csak megfelelő védőfelszereléssel (pl. védőkesztyű, száraz műanyag talpú lábbeli), és jó szigetelésű szerszámokkal dolgozzunk.
- Feszültségmérővel, fáziskémlelővel ellenőrizzük az áramkörökben a feszültség jelenlétét. A 230V-os feszültség halálos kimenetelű balesetet is okozhat!
- Ellenőrizni kell a világítási hálózat kialakítását, kapcsolhatóságát, az áramkörök számát.
- Feszültségmentesítsük a szerelendő világítási áramkört – amennyiben ezt nem ismerjük, a biztonság kedvéért az egész lakást – a főbiztosító lekapcsolásával. Olvass tovább…

 

 

 

.

Comments are closed.